In, Yayoi Kusama's Spiegelkamer (Boijmans van Beuningen) ‘Infinity Mirror Room - Phalli’s Field’

 In, Yayoi Kusama's Spiegelkamer (Boijmans van Beuningen)

‘Infinity Mirror Room - Phalli’s Field’

Peggy Verzett

In Brabant speelt de natuur aan je voeten. O sijsje. O takje. O rulle. O ven ven vennetje. Ik wandelde veel door bos en hei maar de bibliotheek in de kleine stad was niet groot genoeg. Een vriend riep hoe bijzonder R'dam en O daar reed ik met de trein naar de nieuwe stad. Vlak voor aankomst op het Centraal Station viel de beletterde bovenkant van een dak in mijn oog. 'Alles van waarde is weerloos', prijkte er.

Ik vestigde me in Rotterdam waar ruimte gemakkelijk werd geboden. Bestudeerde teksten van o.a. Schopenhauer, Nietzche, Zappa, E. Dickinson, P. van Ostayen, L. Ferron en A. Peacock en betrok een atelier. Schreef liedteksten voor een band die hier repeteerde. Het genre kwam in de buurt van popmuziek die de sokophouders droeg van de jazz of moet ik helderder schrijven over nauwe stegen, verre kamers, vreemde doorweekjes en nieuwe hamers die op zinnen speelden.

Een eigen systeem scheppen; Ja, graag. I.p.v. slaaf te worden van een ander systeem (W. Blake). Ik debuteerde met enkele losse gedichten en cycli bij uitgeverij van Oorschot in 2005 met Prijken die buik (genomineerd voor de J.Peeters Poëzieprijs). In 2010 volgde Vissing bij Querido, waarin een wandeling met omwegen in enkele cycli en losse gedichten, een grillige weg plaveit van land naar stad. In juni 2016, verscheen een ode aan een moeder als een ode aan alle moeders, getiteld, haar vliegstro

'Poetry, can communicate before it is understood', sprak T.S Eliott. Deze uitspraak vleugelt wonderlijk breed en ver. Maar liever houd ik deze tekst kort voor de koningen, keizers en admiralen der lezers. Ik nodig de verbeelding uit op buitenissige schoenen, net zo lang totdat ik denk iets te hebben neergezet dat zichzelf kan zijn. Ook voor de lezer. Een goed gedicht of kunstwerk, is van zichzelf. Ook voor de lezer.

Ik werkte als docent Nederlands en beeldende vorming op verschillende scholen binnen het voortgezet onderwijs. Momenteel geef ik les aan anderstaligen en ben verbonden aan de Schrijversvakschool (A'dam) als docent poëzie en schrijftraining.